Учредители

Антон Савов – член на УС и съосновател
Антон е финансист с практика от над 25 г. От 2013 г. Антон представлява Danske Commodities в България и е Регионален мениджър на компанията за Балканите. Предишната позиция на Антон е директор „ Бизнес развитие” в „Енерджи Маркет” АД. В продължение на 10 г. Антон е Главен дилър на „Токуда Банк“ АД, като е заемал и мениджърски позиции в ТБ „Райфайзенбанк -България“ АД и ТБ „УниКредит Булбанк“АД. Антон има множество специализации : в Лондон (Англия), Цюрих (Швейцария) и допълнителна квалификация в Делауеърския университе (САЩ).
Антон е роден през 1962 г. в град София

д-р Мариана Дамова – съосновател
д-р Мариана Дамова е изпълнителен директор на фирма Мозайка. Мариана специализира стратегическо планиране и развитие на бизнеса, в области като интелигенти иновации при анализ на данни, обработка на естествен език и приложения на семантичните технологии. Мариана има опит в управление на интеграционни Уеб 3.0 проекти, като SPARQL end point за семантичните данни на Еуропеана, проект за развитие на изследователска инфраструктура за Британския музей, проект за развитие на семантична база знания за Британския Национален Архив, както и научно-изследователски Европейски проекти по седма рамкова програма ( Europeana Creative и Multisensor), както и Diogene на Delphes Technologies International, Emily на Bell Canada, FactForge на Ontotext. Мариана има преподавателски и научно-изследователски опит от редица световни Университети, като Concordia в Montreal, Canada, Университета в Uppsala, Sweden, Щутгартския Университет, от който има защитен докторат, Сорбоната -13 в Париж, Франция, McGIll в Montreal, Canada, Нов Български Университет и Софийски Университет „Климент Охридски” в София. Тя публикува редовно научни статии и части от книги в областта на компютърната лингвистика и семантичните технологии, член е на програмни комитети на международни научни форума, и рецензира статии за ComputingReviews.com на ACM oт 2007 Г..
Мариана е родена в град София.

Франческо Касабов – съосновател
Франческо завършва през 1973 г. Философския факултет на Университета „Ян Амос Коменски” в гр. Братислава – с магистратура по специалност „История на изкуството”. Днес Франческо е изкустовед с над 40 годишен опит. Член е на специализирания съвет за опазване на недвижимите културни ценности – консултативен орган към министъра на културата. Дванадесет години е бил главен експерт “Изкуство“ към ОП “Стара София“. Преките му заадължения са свързани със събирателна дейност на художествени произведения, реставриране, индентифициране на художествени произведения, куратор на изложби в страната и чужбина. Франческо има над 25 годишен стаж в Национален институт за паметници на културата, където е бил последователно специалист-проучвател на архитектурни и художествени паметници и началник отдел “Планиране на проучванията на архитектурно-исторически, художествени и археологически паметници на културата“. Автор е на множетво публикации и материали, между които “Съвременни технологии за документиране и дигитализация на културното и историческо наследство на София“, автор на текста на “Guide Sofia – The Best Tours – History,Culture, Tours, Sightseeing” и др.
Франческо е роден през 1947 г. в град София.

Ирина Никоевска – Председател на УС и съосновател
Ирина е макроикономист с над 10 г. мениджърски опит. Голямата част от трудовия и стаж е в двете от най-големи и успешни застрахователни компании. В ЗАД „Армеец“ Ирина отговаря за клоновата мрежа на компанията, за маркетинга и връзките с обществеността. В това си качество е ръководила редица проекти. Последната позиция на Ирина в ЗАД“Булстрад Виена Иншурънс Груп“ е директор “ Проучване, развитие и интеграция“. Ирина напуска Булстрад и като член на Съвета на директорите на ЗД“Булстрад Здраве“АД. Ирина е преминала множество специализации, както в страната, така и в Лондон (Англия), Ла Валета (Малта) и др.
Ирина е родена през 1972 г. в град София.

инж. Елка Георгиева – член на УС и съосновател
Елка е инженер-геодезист с над 20 годишен опит в инвестиционното проектиране и в управлението на проекти в областта на геодезията. Непосредствено след завършване на образованието си Елка работи в Столична община в продължение на 5 г. . През 2000 г., съвместно със съпруга си, Елка основава собствена фирма с основен предмет на дейност геодезия, регулация и вертикално планиране. Фирмата започва активна работа с архитектурни бюра и строителни фирми. Компанията реализира множество проекти, касаещи заснемане на парцели с цел проектиране, проекти за вертикално планиране, трасиране на парцели и сгради и др . Днес Елка управлява една от успешните частни фирми на пазара на геодезически услуги в България с изпълнени договори, както с правителствения сектор, така и с големи строителни и индустриални компании, и частни лица
Елка е родена през 1971 г. в град Пловдив

арх. Андриян Иванов – съосновател
Андриян завършва специалност „Архитектура” в УАСГ през 1991 г. Андриян има над 25 години опит в градоустройството, архитектура и инженеринг, интериорен дизайн и ландшафт. Андриян има установен кръг от партньори по всички инженерни части и управлява успешно процеса на проектиране от концепцията до напълно координирани и детайлно разработени пакети проектна документация.
Андриян има опит в проектирането на жилищни групи и сгради, хотелски и рекреационни комплекси, офисни сгради, банкови сгради, многофункционални и търговски комплекси, индустриални сгради.
Андриан е роден през1962 г. в град София

инж.Валерий Дочев – съосновател.
Валерий завършва УАСГ през 1987 г. , като магистър по геодезия. В продължение на 8 г. работи в Научноизследователски институт по геодезия и фотограметрия (НИИГиФ). Специализира в техническите аспекти и проблемите при създаване на Цифрови модели.
Валерий е роден през 1961 г. в град София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>