Доброволци

Людмил Софрониев – доброволец
Людмил е професионален фотограф с над 10 годишен опит. През 2013 г. Людмил е реализирал, като доброволец проект за SOS Детски селища България. През същата година няколко снимки на Людмил са класирани и са участвали в изложби. Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей – БАН класира Людмил в конкурс – Наследство от миналото, наследство за бъдещето. Снимка на Людмил е класирана и на Маскараден фестивал Кукерландия – Ямбол 2013 . През 2014 г. Людмил е ангажиран от Министерство на здравеопазването за изработване на клип във връзка с кампания за борба с рака на гърдата.
Людмил е роден през 1980 г. в град София

Невена Начева – доброволец
Невена е студент, специалност „История на изкуството“, във Виенския университет. През 2013 г. завършва 133 СОУ „А.С.Пушкин“ в София.
Невена говори свободно немски,френски и английски
Невена определя „изкуството”, като „начин на живот“ и счита, че „изкуството е най-истинският начин,човек да изрази себе си”.
През 2014 г. Невена участва като доброволец в организацията на изложба в института по История на изкуството (Виена), едно от събитията по повод честването на 650 години от основаването на Виенския университет.
През настоящата година Невена кандидатства по програма „Еразмус“ във Франция.
След завършване на образованието си е категорична, че ще се върне в България, защото иска да работи в културната сфера, където според нея има голям потенциал.
Невена е родена през 1994 в град София.

Мануела Младенова – доброволец
Мануела е студент, специалност Английска филология и информатика в Лудвиг Максимилиан Университет в Мюнхен. През 2012 г. завършва Природо-математическа гимназия „Христо Смирненски“ в България. Мануела говори свободно немски и английски език. От юли 2014 г. Мануела работи в отдел финанси на японска фармацевтична компания. Преди да замине за Германия, Мануела е участвала в организацията на различни благотворителни кампании за деца в неравностойно положение в училище. През 2012 е член на БМЧК (Български Младежки Червен Кръст) в Перник.
Идеята на 15 века България, Мануела намира за вдъхновяваща и счита, че уникалните български културни ценности трябва да бъдат запазени и увековечени за бъдещите поколения. Чрез цифровизацията днешното виртуално поколение може да получи допълнителна информацията за богатото културното наследство в любимото си място – Интернет, а хората по света ще имат възможността да научат за древната българската история.
Мануела е родена през 1993 г. в София.

Виктор Валери Тонков – доброволец
Виктор завършва средното си образование през 2015 г. в 133 СОУ „А.С Пушкин”-София. Предстои му кандидатстване във Франция, където иска да се обучава за ресторантьор.
Виктор е участвал, като доброволец в проекти в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска Столица на Културата през 2019, както и в събития организирани от „Списание Едно“, като: Sofia Contemporary, Sofia Architecture Week и Sofia Design Week.
Говори свободно френски и английски. Ползва руски.
Виктор живее на една от най-красивите улици в центъра на София. Улица на която част от сградите са паметници на културата – красиви къщи, които през миналия век са били собственост на генерали и военни от Царска България. Днес част от тези къщи попадат в категория „културни ценности в риск”. А тези сгради носят много история и спомени. Спомени, които Виктор иска да бъдат съхрани за бъдещите поколения.
Виктор е роден през 1996 г. в София.

Александра Никоевска – доброволец
Александра завършва средното си образование през 2015 г. в 133 СОУ „А.С Пушкин”-София. Предстои и кандидатстване в СУ” Св.Климент Охридски” и в няколко университета във Франция. Александра иска да учи право. Предпочита да завърши бакалавърска степен в СУ”Св.Климент Охридски” и се надява да направи магистратура във Франция.
Александра е била Председател на Училищния ученически съвет през учебната 2009/2010 г. в 38 СОУ „Васил Априлов”. В 133 СОУ „А.С Пушкин” през учебните 2010/2011 г. и 2011/2012 г. е Председател на класа си. Участвала е като доброволец в няколко кампании за набиране на средства за деца в неравностойно положение.
Говори свободно френски. Справя се на добро ниво и с английския. Ползва руски.
Александра се включва в екипа на фондацията с идеята да представи дейността и инициативите и в социалните мрежи.
Александра е родена през 1996 г. в гр. София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>